Waarom worden kapperszaken kappers genoemd?

Het woord „kapper” komt van het Latijnse woord „barba”, wat „baard” betekent. Oude beschavingen geloofden dat geesten mensen binnenkwamen door het haar op hun hoofd en gezicht. De ideologie was van mening dat alleen door iemands haar te knippen, deze boze geesten konden worden geëlimineerd. Om deze reden werden kappers hoog gewaardeerd.

We zijn opgegroeid met het horen van de woorden kapperszaak of kapperszaak ons hele leven. Maar heb je je ooit afgevraagd waar het woord kapperszaak vandaan komt? Het woord „kapper” komt van het Latijnse woord „barba”. De betekenis van het woord „barba is „baard”. De geschiedenis van kappers en kapperszaken gaat meer dan 6000 jaar terug.

Het woord „kapper” komt van het Latijnse woord „barba”, wat baard betekent. Het zal u misschien verbazen te weten dat uit de vroegste verslagen van kappers blijkt dat zij de belangrijkste mannen van hun stam waren. Zij waren de medicijnmannen en de priesters. Maar de primitieve mens was erg bijgelovig en de vroege stammen geloofden dat zowel goede als slechte geesten, die via de haren op het hoofd het lichaam binnendrongen, elk individu bewoonden.

De slechte geesten konden alleen uit het individu worden verdreven door het haar te knippen, dus werden verschillende manieren van haarknippen door de verschillende stammen beoefend en dit maakte de kapper tot de belangrijkste man in de gemeenschap. In feite regelden de kappers in deze tribale dagen alle huwelijken en doopten ze alle kinderen. Zij waren de belangrijkste figuren in de religieuze ceremonies. Tijdens deze ceremonies mocht het haar losjes over de schouders hangen zodat de boze geesten naar buiten konden komen.

Na het dansen werd het lange haar op de gebruikelijke manier door de kappers geknipt en stevig teruggekamd zodat de boze geesten niet binnen konden komen of de goede geesten eruit konden komen. COMPLEX neemt deel aan verschillende affiliate-marketingprogramma's, wat betekent dat COMPLEX commissies ontvangt voor aankopen die worden gedaan via onze links naar websites van retailers. Onze redactionele inhoud wordt niet beïnvloed door commissies die we ontvangen. Iedereen heeft die plek, ver weg van de drukte van de „echte wereld”, waar ze kunnen lachen en grappen kunnen maken met anderen.

Versla de homies in NBA 2K of vertel over de dominantie van de Warriors tegen de ongelukkige tegenstander die de avond ervoor op hun pad stond. Een plek waar je jezelf kunt zijn zonder vertakkingen. Klinkt als de beslotenheid van je eigen huis, toch? Nou, velen zouden het ook omschrijven als de kapperszaak in hun buurt. Barbershops bestonden al in 296 B, C.

Zoals Griekse mannen zich vroeger op een markt verzamelden om hun haar en baarden te laten knippen terwijl ze debatteerden en roddelen. Kapperszaken hebben ook een geschiedenis in de medische wereld, aangezien kappers ooit als chirurgen en tandartsen dienden. Kun je je voorstellen dat je je plaatselijke winkel binnenloopt en vraagt om een wratverwijdering, een afgetopte holte en een Kale Caesar? De daadwerkelijke handel werd formeel geïntroduceerd in de VS,. In de 19e eeuw, als A, B.

Moler (geen relatie met molar) opende een kappersschool in Chicago en was daarmee de eerste instelling in zijn soort ter wereld. Het bracht training, opleiding en professionaliteit in de wereld van het trimmen van gezichtshaar, wat leidde tot een nieuwe, succesvolle industrie. Mannen zouden deze winkels behandelen als een soort broederschapsbijeenkomst alsof er een schema was opgesteld om samen te komen en de taken van de week te behandelen. De rol van de kapperszaak ging nooit alleen om een knipbeurt, maar is altijd gepropageerd om een gevoel van gemeenschap te creëren.

Vooral kapperszaken in de Afro-Amerikaanse gemeenschap hebben gediend als een cultureel hoofdbestanddeel dat teruggaat tot de 19e eeuw, toen de meeste zwarte winkels blanke mannen bedienden. Maar het was een van de grondleggers die de Afro-Amerikaanse economie een boost gaf nadat de slavernij was afgeschaft en die echt hielp sommige gezinnen op de been te krijgen. Het was een van de eerste industrieën waar zwarte mannen ondernemers konden worden en die alle gemeenschappen konden ondersteunen. Misschien zijn er hier en daar dingen veranderd om zich aan te passen aan het steeds evoluerende landschap van Amerika, maar de basis voor de kapperszaak is hetzelfde gebleven.

De evolutie van de kapperszaak houdt niet op bij de vooruitgang op het gebied van trimmers, tv's met groot scherm en gemotoriseerde verstelbare stoelen. Niet-traditionele verzorgingsmethoden trekken mensen uit alle lagen van de bevolking aan die op zoek zijn naar een unieke kapperswinkelervaring, of het nu gaat om het gebruik van de nieuwste en beste baard- en haarverzorgingsproducten, luxueus loungen op een plek met een rock-'n-roll-thema, of zelfs om een bar en keuken aan de winkel toe te voegen voor een volledige opknapbeurt dag van een kerel. Jeff Laub, medeoprichter en eigenaar van Blind Barber in NYC en LA, A. Door de geschiedenis heen waren kapperszaken hoofdbestanddelen van het mannelijke leven.

Het woord „kapper” is eigenlijk afgeleid van het Latijnse woord barba, wat zich vertaalt in „baard”. In de gouden eeuw van het oude Griekenland waren goed getrimde baarden in de mode. Alexander de Grote eiste echter dat zijn leger gladgeschoren was in een poging hen een voordeel te geven in man-tegen-man-gevechten. Hierdoor konden Romeinse krijgers hun vijanden bij de baard grijpen en zichzelf beschermen tegen deze tactiek.

De oudste kappersorganisatie ter wereld, in Londen nog steeds bekend als de „Worshipful Company of Barbers”, werd opgericht in 1308.Aan het einde van de negentiende eeuw waren er verschillende opmerkelijke gebeurtenissen in het kappersvak die haar een opwaartse trend gaven, en de effecten gaan nog steeds verder en omhoog. Zij waren de dokters van die tijd en het koningshuis en het gewone volk kwamen naar de kappers om hun kwalen te laten behandelen, maar ook om te scheren en haar te knippen. Een andere interpretatie van deze kappersstokkleuren is dat rood staat voor slagaderlijk bloed, blauw symboliseert veneus bloed en wit het verband. Veel staten hebben deze trend ondersteund door te stoppen met het afgeven van kappersvergunningen en in plaats daarvan licenties voor unisex „schoonheidsspecialisten” af te geven aan degenen die het beroep.

Op 15-jarige leeftijd stopte hij met het formele onderwijs, omdat hij toen niet meer kon lezen of schrijven, en zijn vader moedigde hem aan om een beroep te doen — dus ging hij als voltijdse kappersbaan aan de slag. Er werden twee afzonderlijke bedrijven opgericht en het eigendom, dat voorheen eigendom was van de kappers en chirurgen gezamenlijk, werd verdeeld over de twee bedrijven. De meester van een stadsbedrijf had niet alleen deze macht, maar hij heeft ook met succes voorkomen dat onbevoegden het beroep van kapper zouden uitoefenen. In 1416 werd een verordening aangenomen die kappers verbood elke zieke onder hun hoede te nemen die dreigde te overlijden of verminkt te worden, tenzij ze binnen drie dagen na hun inroeping de patiënt aan een van de meesters van het Barber-Surgeon's Guild presenteerden.

Een van de grappigste sketches die ooit op SNL werd uitgevoerd, was Vlad the Barber, waar Steve Martin Vlad was en Dan Ackroyd zijn trouwe assistent was. Mannen herontdekken de waarde van een ervaren kapper en de welkome ontsnapping van een authentieke kapperszaak. Het verband tussen berberij en chirurgie duurde meer dan zes eeuwen en het beroep van kapper. Elke keer dat een chirurg een diploma kreeg dat hem het recht gaf zijn beroep uit te oefenen, moest het diploma worden ondertekend door twee kappers en twee chirurgen.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required