Zal een knipbeurt haaruitval verminderen?

Als je je haar laat knippen, heb je misschien het gevoel dat het minder uitvalt, omdat je gespleten haarpunten zijn verwijderd en je haar er gezonder uit zal zien, maar het heeft geen invloed op nieuwe groei of verlies. Wanneer haarverlies optreedt omdat uw haar beschadigd is en vatbaar is voor breuk, kunnen regelmatige knipbeurten ervoor zorgen dat het er beter uitziet. Haar dat regelmatig wordt geknipt, raakt minder snel beschadigd en ontwikkelt broze gespleten haarpunten, die via je haarschacht naar je hoofdhuid kunnen reiken. Dus hoewel het misschien tegengesteld klinkt aan je doel als je probeert je haar te laten groeien, kunnen regelmatige kapsels je helpen bij de haargroei, omdat ze kunnen helpen om je haar gezond te houden en te voorkomen dat het afbreekt.

Singh en Dr. Mehra hopen dat ze, door de waarheid van de leugens te onderscheiden, mensen kunnen helpen meer te begrijpen over haaruitval en waarom het sommige mensen treft. Een van de mythen die ze van meet af aan verwerpen, is dat directe zonnestralen en sommige haarverzorgingsproducten kaalheid veroorzaken. Ze verspreiden ook geruchten dat het wassen van haar in koud water kaalheid kan voorkomen en shampoo kaalheid kan veroorzaken.

Cornrows, die aan de haarwortels trekken, kunnen haaruitval veroorzaken. Het dragen van lossere vlechten en het veranderen van je kapsel na 2 of 3 maanden kan haaruitval voorkomen. Tot 80 procent van het permanente haarverlies is te wijten aan genetische factoren, dus het is de moeite waard om met je ouders te praten om te zien of dunner wordend haar in je familie voorkomt, bijvoorbeeld in de vorm van haarverlies bij mannen of vrouwen. Om te voorkomen dat ik last had van haaruitval heb ik Jon Reyman, oprichter van de salon Spoke %26 Weal, ingeschakeld.

Hij staat bekend om het knippen van haar als het droog is in plaats van nat, omdat hij, zoals hij zegt, het haar in volle glorie kan zien en de best mogelijke snit kan geven. Als je de neiging hebt om te trekken en aan je haar te trekken, of als je scheurgeluiden hoort terwijl je het borstelt, oefen je waarschijnlijk te veel druk uit of kamt je op de verkeerde manier, wat kan leiden tot breuk en een gebrek aan haargroei. Herhaaldelijk stylen met hitte en het gebruik van agressieve chemicaliën om je haar glad te maken, te permanenten, te kleuren en te bleken, kan het droog en broos maken en de follikels verzwakken. CCCA kan leiden tot permanent haarverlies als gevolg van littekenvorming in de haarzakjes, dus moet worden behandeld en de vermindering van een dergelijke styling moet snel worden verminderd zodra deze is vastgesteld.

Het punt is dat ik wist dat mijn haarverlies te maken moest hebben met stress; ik had niets anders veranderd op het gebied van persoonlijke verzorging, schoonheidsproducten of levensstijl, behalve dat ik naar de stad verhuisde en een nieuwe baan begon. Deze techniek kan vooral handig zijn voor krullend haar dat de neiging heeft om te kroezen als het te veel wordt geborsteld, omdat je de knopen en klitten die breuk veroorzaken kunt tegengaan zonder je stijl in gevaar te brengen. Ik vertelde hem dat dit me een beetje zorgen baarde omdat ik nooit heet gereedschap heb gebruikt en mijn haar bijna altijd aan de lucht heb gedroogd, maar hij beloofde dat het allemaal deel uitmaakte van het plan en dat het er geweldig uit zou zien, of ik het nu style of niet. Nogmaals, het is te wijten aan telogeen effluvium, waarbij haren die in de groeifase werden gehouden in één keer in de telogene fase (uitscheiding) terechtkomen, waardoor een aanzienlijke haaruitval ontstaat.

Je moet de bescherming ook verdubbelen door een hittebeschermingsspray te gebruiken en je haar voorzichtig maar grondig af te drogen voordat je je gereedschap oppakt om de tijd die je nodig hebt te minimaliseren. Als je regelmatig trimt, blijft je haar over het algemeen gezonder, want hoe langer je het tussen de knipbeurten laat, hoe groter de kans dat het splijt en breekt, vooral aan de uiteinden. Als u niet genoeg eiwitten in uw dieet binnenkrijgt, kan dit de levenscyclus van uw haar verstoren en ervoor zorgen dat het binnen twee tot drie maanden begint uit te vallen. Augustus is de maand van de bewustwording over haaruitval, de perfecte tijd om te ontdekken hoe dermatologen mensen met haarverlies helpen.

Maar dagelijks of herhaaldelijk wassen kan je haar zelfs beschadigen, ervoor zorgen dat het gemakkelijk breekt en het er dun uit laat zien. Het hielp om mijn zelfvertrouwen te herstellen, verminderde de stress waar ik dagelijks mee worstelde en overtuigde me ervan dat ik misschien wel een kortharig meisje voor het leven ben. Soms kan het moeilijk zijn om vast te stellen waarom je haar uitvalt en dus hoe je haaruitval kunt behandelen of voorkomen.

Leave a Comment

All fileds with * are required