Waarom barbershop quartet?

Barbershop harmony vindt zijn oorsprong in een rijke Afrikaans-Amerikaanse traditie. Lynn Abbott, een jazzarchivaris aan de Tulane University, was een expert op het gebied van vroege Afro-Amerikaanse populaire muziek en gospelkwartetten. Hij ontdekte overweldigende bewijzen dat het kwartetteren van kapperszaken aan het einde van de 19e en vroege jaren 1900 alomtegenwoordig was in de Afro-Amerikaanse cultuur, onder meer onder veel mannen die later de pioniers van de jazz werden. In tegenstelling tot de meeste zangers in andere muziekstijlen, werken barbershoppers actief aan het produceren van boventonen.

Hun vader richtte een kapperswinkelkwartet op, de Four Kings of Harmony, en de Mills Brothers produceerden minstens drie platen waarin ze a capella zongen en traditioneel kappersmateriaal uitvoerden. Het Barberpole Cat liedboek, een studie van tien nummers die leden van een kapperszaak zingen om gemakkelijk met nieuwe vrienden op concerten en internationale congressen op te treden, voldoet gemakkelijk aan deze vereiste, hoewel het minder dan een hit is voor de jongeren. Ik denk dat elke zanger verslaafd zou zijn aan het zingen van Barbershop als ze voor het eerst het akkoord horen dat ze zingen. Leden van het moderne barbershopkwartet maken vaak deel uit van een revivalvereniging, zodat ze kunnen netwerken met medemuzikanten met dezelfde interesses.

De stijl van de kapperszaak werd voor het eerst geassocieerd met zwarte zuidelijke kwartetten uit de jaren 1870 en evolueerde van de traditionele close-harmony kwartetten uit het midden van de 19e eeuw. Cash besloot om te helpen de kappersmuziek te behouden voor toekomstige generaties en kreeg steun van een investeringsbankier genaamd Rupert I. Vaak traden de kapperskwartetten van de tijd op tijdens Minstrel-shows als een manier om de tijd te doden, omdat er geen apparatuur nodig was. In 1938 vond een echte kapperszaak eindelijk zijn thuis toen een paar steenkoude hustlers met de naam O.

De inspanningen van de groep om te moderniseren hebben geleid tot een stortvloed aan jongere leden die graag hun favoriete popsongs wilden kappersen, waarbij oude schoolleden de oorspronkelijke missie van Cash en Hall citeren. om de stijl formeel te behouden, zijn alle technische details aanwezig. Beiden waren grote fans van formele, concertvocale muziek en waren zeer wars van het afzwakken van traditionele kapperscomposities. Als je naar een echt goed kapperskwartet luistert, vraag je je misschien af wie die verbazingwekkend hoge noten zingt.

Barbershop-kwartetten werden vaak voor het gordijn gebruikt om te entertainen terwijl andere acts zich aan het opzetten waren. Ik zing al 30 jaar Barbershop en die zang was een prachtige demonstratie van hoe het werkt. De hardste kern van de Kibbers is de 300 leden tellende subset van BHS, bekend als de Barbershop Quartet Preservation Association, en ze zijn helemaal niet geamuseerd. Ten eerste is er een klein ding dat de Circle of Fifths heet, en een klassiek kappersliedje beweegt zich nogal rond die cirkel.

Leave a Comment

All fileds with * are required