Welk barbershop kwartet?

Een barbershopkwartet is een groep van vier zangers die muziek zingen in de stijl van een kapperszaak, gekenmerkt door vierstemmige harmonie zonder instrumentale begeleiding of a capella. Een kapperskoor is een koor dat a capella-muziek zingt in de stijl van een kapperszaak. De meeste kapperskoren behoren tot een grotere vereniging van beoefenaars, zoals de Barbershop Harmony Society, Sweet Adelines International of Harmony, Inc. Het kapperswinkelkwartet was heel gewoon in de 19e en vroege 20e eeuw, en sommige kwartetten waren behoorlijk beroemd.

Cash besloot om te helpen de kappersmuziek te behouden voor toekomstige generaties en kreeg steun van een investeringsbankier genaamd Rupert I. Barbershop-muziek bleef enorm populair tot de jaren dertig, toen met de komst van de radio de vraag naar openbare optredens begon te vervagen. De populaire christelijke a capella-groep Take 6 begon in 1980 als The Gentleman's Estate Quartet met de strakke, vierstemmige harmonie waar barbershopmuziek bekend om staat. De meeste muziek kan in de stijl van een kapperszaak worden gearrangeerd, en er zijn veel arrangeurs binnen de bovengenoemde verenigingen die de vaardigheden hebben om de akkoordstructuur van de kapperszaak in hun arrangementen op te nemen.

Het dominante akkoord van het zevende type is zo belangrijk voor de harmonie in de kapperszaak dat het de zevende kapperszaak wordt genoemd. White America had zo'n sterke greep op kappersmuziek dat de oorsprong van het genre een tijdje ten onrechte werd herleid tot Engeland. Averill noemt de hints van vervoering, quasi-religie en erotische passie in de taal die kappersklanten gebruiken om het emotionele effect te beschrijven. Met uitzondering van de bas komen de stempartijen in de kapperszang niet nauw overeen met die van hun tegenhangers in de klassieke muziek; het tenorbereik en de tessitura lijken op die van de klassieke countertenor, de bariton lijkt qua bereik op de Heldentenor of lyrische bariton en een tenor in tessitura, en de hoofdrol komt over het algemeen overeen met de tenor van het klassieke repertoire, waarbij sommige zangers een tessitura bezitten die meer lijkt op die van een hoge bariton.

De Musical Island Boys uit Wellington bewijzen zich nog steeds tot de beste herenkapkwartetten van Nieuw-Zeeland en de wereld. Grote derde zou platter moeten zijn (ja, platter) dan het equivalent van gelijke tempering, en harmonische mineur (Barbershop) zevende zou veel platter moeten zijn dan het even getemperde equivalent. Barbershop-muziek is beroemd en staat bekend om zijn rinkelende akkoorden, geproduceerd door het zingen van een bepaalde combinatie van noten die perfect op elkaar zijn afgestemd. Averill merkt de hints van vervoering, quasi-religie en passie op in de taal die kappersklanten gebruiken om het emotionele effect te beschrijven.

Bluegrass Student Union is het kapperskwartet uit Louisville, Kentucky dat de SPEBSQSA International-competitie 1978 won. Hoewel hun betrokkenheid binnen de Barbershop Harmony Society indrukwekkend is, traden alle vier de leden op Walt Disney World op met de Dapper Dans of Main St. Volgens de Barbershop Harmony Society (BHS) bevat Barbershop-muziek liedjes met begrijpelijke teksten en gemakkelijk zangbare melodieën, waarvan de tonen duidelijk een tooncentrum definiëren en majeur- en mineurakkoorden impliceren en kapperszaken (dominant en secundair dominant) zevende akkoorden die voornamelijk rond de cirkel van kwinten verdwijnen, terwijl veelvuldig gebruik wordt gemaakt van andere resoluties.

Leave a Comment

All fileds with * are required