Is het juist om kapperszaak te zeggen?

Een kapper is een persoon wiens beroep voornamelijk bestaat uit het knippen, aankleden, verzorgen, stylen en scheren van haar of baarden van mannen en jongens. De werkplek van een kapper wordt een kapperszaak of een kapper genoemd. Barbershops zijn ook plaatsen voor sociale interactie en publiek discours. In sommige gevallen zijn kapperszaken ook openbare fora.

Het zijn de locaties van open debatten, waar publieke zorgen worden geuit en burgers worden betrokken bij discussies over hedendaagse kwesties. Met de ontwikkeling van veiligheidsscheermesjes en de afnemende prevalentie van baarden in anglofonische culturen, zijn de meeste kappers nu gespecialiseerd in het knippen van hoofdhaar voor mannen in plaats van gezichtshaar. Kappers kregen een hoger loon dan chirurgen totdat chirurgen tijdens zeeoorlogen op Britse oorlogsschepen terechtkwamen. Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw werden kapperszaken een veelvoorkomend bedrijf waar mensen hun haar zouden laten knippen door een professionele kapper met goede apparatuur.

De bouwkwaliteit is prachtig en gemakkelijk te manoeuvreren zonder in te boeten aan precisie. Je zult het gevoel hebben dat je de kapperszaak in huis hebt gehaald. Enkele van de taken van de kapper waren onder meer nekmanipulatie, reiniging van oren en hoofdhuid, het afvoeren van steenpuisten, fistels en het prikken van cysten met lonten. Door een deur aan de ene kant van de lobby kon je naar de kapperszaak kijken, met zijn stoelen en een reeks scheerbekers.

In kappersscholen komt het vaker voor dan in andere cosmetische disciplines om een aantal bedrijfs- en ethische opleidingen te volgen, aangezien ondernemerschap vooral gebruikelijk is in de kappersbranche, waarbij veel professionals ervoor kiezen om hun eigen kapperszaken te openen. De conventionele uitdrukking onder mensen die Engels als moedertaal spreken is „kapperszaak of „kapperszaak” of gewoon „kapper”, zoals in: „Ik ging naar de kapper om een knipbeurt te laten doen. De kapperspaal, met blauwe, rode en witte spiraalvormige strepen, symboliseerde verschillende aspecten van het vak. In Maryland en Pennsylvania mag een schoonheidsspecialist bijvoorbeeld geen open scheermes gebruiken, dat strikt voorbehouden is aan kappers.

De autoriteiten van Los Angeles County hebben gezegd dat ze het buiten dineren en andere activiteiten zoals minigolf en slagkooien zullen hervatten, evenals bepaalde binnendiensten zoals kapsalons en kapperszaken. In het laatste deel van de eeuw openden ze kapperszaken in zwarte gemeenschappen om zwarte mensen te bedienen. De kapper Sam Mature, wiens interview met Studs Terkel werd gepubliceerd in Terkels boek Working uit 1974, zegt dat een man vroeger om de paar weken een knipbeurt kreeg. Kappersstudenten kunnen verwachten enkele elementen van anatomie, fysiologie, bacteriologie en enkele kleine elementen van de farmacologie te leren.

Leave a Comment

All fileds with * are required