Wat betekent barbershop?

Zelfstandig naamwoord een winkel waar een kapper werkt. Een kapper is een persoon wiens beroep voornamelijk bestaat uit het knippen, aankleden, verzorgen, stylen en scheren van haar of baarden van mannen en jongens. De werkplek van een kapper wordt een kapperszaak of een kapper genoemd. Barbershops zijn ook plaatsen voor sociale interactie en publiek discours.

In sommige gevallen zijn kapperszaken ook openbare fora. Het zijn de locaties van open debatten, waar publieke zorgen worden geuit en burgers worden betrokken bij discussies over hedendaagse kwesties. Zing eens door „Let Me Call You Sweetheart” of „Sweet Roses Of Morn”, en je hebt de beste barbershopping-akkoorden in deze stijl gezongen en een serieuze ondertoon geproduceerd. Barbershops waren aan het begin van de 19e eeuw invloedrijk in de Verenigde Staten als Afro-Amerikaanse bedrijven die bijdroegen aan de ontwikkeling van de Afro-Amerikaanse cultuur en economie.

Jain doet ook dienst als haartrimmer, zegt Jain, terwijl hij een hand over zijn geschoren hoofd laat glijden, en het wordt gezien „buiten de hitlijst”, dankzij pandemische lockdowns die iedereen uit de buurt van kapperszaken houden. Naar de oude gewoonte dat mannen in kapperszaken kwartetten vormen voor het spontaan zingen van sentimentele liedjes. Terwijl je tijd doorbrengt met het zingen van een kapperszaak en het ontmoeten van kapperszaken, zul je een breed scala aan meningen tegenkomen over wat „echte kapperszaak” is. De bouwkwaliteit is prachtig en gemakkelijk te manoeuvreren zonder in te boeten aan precisie.

Je zult het gevoel hebben dat je de kapperszaak in huis hebt gehaald. In kappersscholen komt het vaker voor dan in andere cosmetische disciplines om een aantal bedrijfs- en ethische opleidingen te volgen, aangezien ondernemerschap vooral gebruikelijk is in de kappersbranche, waarbij veel professionals ervoor kiezen om hun eigen kapperszaken te openen. Alfabetiseringsproject Barbershop Books, dat leesstations opricht in kapperszaken om een leescultuur onder Afro-Amerikaanse jongens te promoten. Barbershop-harmonie wordt algemeen beschouwd als een van de weinige unieke Amerikaanse muziekstijlen, naast jazz, waarmee het zijn oorsprong deelt.

Volgens Trudier Harris fungeerde de zwarte kapperszaak niet alleen als verzamelplaats, maar ook als een ingewikkelde en vaak tegenstrijdige microkosmos van de grotere wereld. De meeste moderne kapperszaken hebben speciale kappersstoelen en speciale apparatuur voor het spoelen en wassen van haar. Medewerkers van Facebook kunnen bijvoorbeeld genieten van een gratis snoepwinkel, een speelhal of een klassieke kapperszaak. Die kernervaring van het rinkelen van een groot kappersakkoord kun je het gemakkelijkst bereiken door de Barberpole Cat-liedjes te zingen, twaalf nummers die je overal ter wereld kunt horen, gezongen door barbershoppers over de hele wereld.

De stijl van de kapperszaak is door de decennia heen gegroeid en veranderd, van eenvoudige liedjes die strikt op het gehoor zijn geharmoniseerd („houtvergieten), tot een breder scala aan materiaal, met zorg gearrangeerd door bekwame muzikanten en uitgevoerd met verfijnde enscenering, choreografie en theatrale flair.

Leave a Comment

All fileds with * are required