Waarom gebruiken kappers alcohol?

De reden dat kappers alcohol gebruiken na een knipbeurt is om het hoofd te desinfecteren waar snijwonden optreden en om de verspreiding van ziektekiemen tussen klanten te voorkomen. Wanneer u een knipbeurt krijgt met een tondeuse, voering en open scheermesjes, krijgt u last van kleine snijwonden aan de mesjes. Dit wordt meestal alleen gedaan als de kapper een open scheermes heeft gebruikt om langs de randen van de haarlijn te knippen. Dat kan kleine snijwonden in de huid veroorzaken.

De alcohol is bedoeld om het gebied te desinfecteren en mogelijke infecties te voorkomen. Om dezelfde reden gebruiken mensen aftershave met alcohol als ze scheren met een open scheermes. Meestal besproeit je kapper het hoofd van de klant met alcohol of spuit je alcohol op een papieren handdoek en aait je er vervolgens mee op je hoofd. Het moet bekend zijn dat onhygiënische stations en instrumenten een van de vele snelste methoden zijn om ziektekiemen in de kapperszaak te ontvouwen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal uw kapper na een knipbeurt niet een hele fles alcohol gebruiken om uw haar te verzadigen. Laten we eerlijk zijn, als je kapper na een knipbeurt alcohol op je hoofd spuit, voelt het alsof je hoofd in brand staat. Als je kapper tijdens een knipbeurt alcohol op je hoofd begint te gieten, is dit een rode vlag en moet je uit de kappersstoel gaan. Vergeet niet tegen je kapper te zeggen dat hij of zij geen alcohol op je hoofd mag gebruiken als je een haarsnit hebt.

Opgemerkt moet worden dat onhygiënische stations en gereedschappen een van de snelste manieren zijn om ziektekiemen in de kapperszaak te verspreiden. Laat uw kapper in geen geval een zakdoek of stoffen handdoek hergebruiken om uw hoofd te reinigen na een knipbeurt. Of je kapper nu besluit om alcohol te gebruiken na een knipbeurt of besluit om een alternatief ontsmettingsalcohol te gebruiken, het is belangrijk om het ontsmetten van je hoofd na een knipbeurt niet over te slaan. Om dit soort infecties te voorkomen, maakt een goede kapper je hoofd schoon na een shape-up (line up) of knipbeurt.

Als je een gloednieuwe kapper bent of ernaar streeft om je te ontwikkelen tot kapper, is het jouw verantwoordelijkheid om niet alleen goede service te bieden, maar ook om je consument te beschermen tegen vervelende ziektekiemen terwijl ze in je kappersstoel zitten.

Leave a Comment

All fileds with * are required