Welke kapperszaak film is de beste?

Wat dacht je van geestig geklets en wijze advies voor bij je volgende kapsel? Ga naar de kapperszaak van Ice Cube (of Queen Latifah's Beauty Shop) en kom weer in contact met een gemeenschap vol kleurrijke personages, veel gelach en oprecht drama. De film is lomp van constructie maar sierlijk in uitvoering. Ik had beide subplots, de woekeraar en de dieven van de geldautomaten, kunnen missen. Ik zat daar gewoon de hele tijd in Calvin's Barbershop te zitten luisteren naar de praatjes van deze jongens.

Hun gesprekken bevatten een soort muziek, nu een slaapliedje, nu een mars, nu een requiem, nu hiphop, en ze spelen met elkaar als leden van een orkest. De film is zo goed om naar te luisteren dat het zelfs als audioboek zou werken. Het is niet verrassend dat de aard van kapperszaken als pratende winkels ertoe heeft geleid dat talloze tv-programma's en films met personages in contact komen bij de plaatselijke kapper. Uiteindelijk leert hij dat de kapperszaak iets is dat hij aan zijn aanstaande kind wil doorgeven zoals het aan hem werd doorgegeven.

Tot op heden zijn er 3 Barbershop-films, en allemaal spelen ze Ice Cube in de hoofdrol van Calvin Palmar Jr. Ik ben met dit onderwerp begonnen tijdens het beoordelen van een film genaamd Never Again, waar er een scène van sekspraat is in een salon die genoeg is om je haar te laten krullen. Alle optredens in Barbershop zijn geweldig, met het geven en nemen van het gesprek in de kapperszaak als een reeks geweldige jazzriffs. Vindt het moeilijk om de Barbershop te runnen, die hij van zijn vader heeft geërfd, en verkoopt het aan een hebzuchtige woekeraar, Lester Wallace, zonder dat iemand hiervan op de hoogte wordt gesteld.

Gezinnen kunnen praten over plaatsen zoals de Barbershop die dienen als centrum van hun eigen gemeenschap. Ice Cube heeft in de pers vaak over de productie van Barbershop 5 gesproken, maar het laatste deel in de franchise werd 15 jaar geleden uitgebracht en toch is er geen teken van het vijfde deel in de productie. De film speelt zich af tijdens een lange dag in een kapperszaak aan de South Side van Chicago, waar zeven kappers (zes mannen, één vrouw; zes zwarten, één blanke) de stoelen bemannen. In 2002 kwam Barbershop, geregisseerd door Tim Story en met Ice Cube in de hoofdrol, naar de bioscopen.

In al die tijd is de kapperszaak echter altijd een plek geweest waar mensen van alle rangen en standen samen konden komen, onderwerpen konden bespreken en van elkaars gezelschap konden genieten. De BARBERSHOP speelt een centrale rol in het leven van de gemeenschap; het is een plek waar mensen samenkomen om nieuws en meningen uit te wisselen en gewoon te genieten van elkaars gezelschap. Hoewel er genoeg scènes zijn die plaatsvinden in de kapperszaak (grote verrassing), is er hieronder een waarin Eddie (Cedric the Entertainer) een controversiële toespraak houdt die leidt tot grappige gesprekken tussen de klanten van de kapperszaak.

Leave a Comment

All fileds with * are required