Waarom barbershop pole?

Het uiterlijk van de kapperspaal is gekoppeld aan aderlatingen, waarbij rood staat voor bloed en wit voor het verband dat wordt gebruikt om de bloeding te stoppen. De paal zelf zou symbool staan voor de stok die een patiënt kneep om de aderen in zijn arm duidelijker te laten opvallen tijdens de procedure. Het met bloed bevlekte bandages werd erkend als het embleem van het beroep van kapperchirurg. Later in de tijd werd het embleem vervangen door een houten paal met witte en rode strepen.

Deze kleuren worden herkend als de ware kleuren van het kappersembleem. Rood, wit en blauw worden veel gebruikt in Amerika, mede vanwege het feit dat de nationale vlag deze kleuren heeft. Het gebruik van kappersstokken is diep geworteld in traditie. Barber's pole is al sinds de middeleeuwen bekend.

In feite komt het van de paal of staf, omwikkeld met een helix van bloederige verbanden. Ja, het klopt, vroeger in de middeleeuwen kregen kappers te maken met een operatie, tandextractie en andere vormen van lichaamsverzorging. Want moderne kapperszaken hebben niets met bloed te maken en eerlijk gezegd zal het een verrassing zijn om tegenwoordig een kapper te vinden die geïnteresseerd is in je gebit, maar kapperszaken waren lange tijd de enige plek om te studeren en chirurgie te beoefenen. Als je al een Premium-kapperszaak hebt bezocht of een andere kapperszaak in de stad bent geweest, heb je waarschijnlijk een kapperspaal buiten de kapperszaak zien hangen.

Leave a Comment

All fileds with * are required